Nicolae Ciucă: Ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra noastră, a tuturor

Nicolae Ciucă
Sursa: news.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, în dechiderea Congresului PPE, că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact asupra noastră, a tuturor pentru că războiul acesta are de-a face cu sistemul nostru şi cu valorile democratice, are de-a face cu drepturile şi demnităţile umane. El a mai afirmat că România şi-a ajutat cât a putut vecinul. ”Din prima zi am fost alături de Ucraina şi de poporul ucrainean în lupta lor îndreptăţită pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea şi Republica Moldova să facă faţă consecinţelor acestui război brutal”, a arătat Ciucă în discurs. El a ţinut să precizeze că Republica Moldova este o parte a Europei şi ar trebui să devină membră a Uniunii.

”Îmi face o deosebită plăcere să vă urez bun venit tuturor la Bucureşti, pentru această ediţie a congresului PPE din 2024. Este ocazia să dovedim încă o dată că suntem o familie politică puternică, unită şi pregătită să conducem Europa în anii ce vin. Când vom vota candidatul principal pentru alegerile europene, vom da dovadă de hotărâre şi putere pentru a gestiona provocările cu care noi, ca europeni, cetăţeni europeni, ne confruntăm”, a spus preşedintele PNL în deschiderea Congresului PPE.

”Vă mulţumesc că ne-aţi acordat încrederea dvs, că aţi avut încredere în Partidul Naţional Liberal pentru organizarea acestui congres foarte important. PPE se bucură de încredere şi popularitate aici, în România, din motive întemeiate. Mai întâi de toate, suntem susţinători ai valorilor şi principiilor europene, chiar şi în momente dificile”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL a subliniat că uniţi, s-au confruntat cu autocraţia, extremismele, populismele şi folosirea ilicită a forţei.

”În al doilea rând, am dat dovadă de solidaritate cu vecinii noştri atunci când aceştia aveau cea mai mare nevoie. Din prima zi am fost alături de Ucraina şi de poporul ucrainean în lupta lor îndreptăţită pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea şi Republica Moldova să facă faţă consecinţelor acestui război brutal. Şi în ultimul rând, dar nu în cele din urmă, acţiunile şi măsurile noastre, care s-au tradus în măsuri economice, de securitate pentru cetăţenii noştri”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL