VIDEO Nicolae Ciucă: Fiecare partid va avea propriul candidat la prezidențiale

Sursa foto: media.pnl.ro

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi după întâlnirea coaliției de guvernare, că fiecare partid va avea propriul candidat la prezidențiale.

Potrivit liderului liberalilor, guvernul Ciolacu va adopta la ședința de la ora 13.00 o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor prezidențiale (24 noiembrie turul 1 și 8 decembrie turul 2) și a alegerilor parlamentare (1 decembrie).

„Trebuie să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare. S-a ținut cont de toate aceste opțiuni. Din discuțiile pe care le-am avut si partidele politice au spus ca nu este nicio problemă, 1 decembrie este sărbătoarea noastră națională, poate fi și o sărbătoare a democrației. Ținând cont de toate aceste discuții am decis că acesta este calendarul alegerilor.

În acest moment, vă pot spune că fiecare partid va avea propriul candidat. Este prematur să ne pronunțăm ce se va întâmpla în decembrie”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a lăsat ușa deschisă pentru o viitoare guvernare PSD-PNL după alegeri. Întrebat despre acest scenariu, Ciucă a spus că ”dacă ne uităm și la rezultatele la locale și consistența actuală a celor două partide se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea după alegeri”.

„Fiecare dintre cei care se angajează într-o astfel de competiție electorală trebuie sa se potențeze reciproc”, a  mai spus Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a respins ideea că organizarea alegerilor parlamentare pe 1 decembrie, de Ziua Națională, ar aduce un risc de prezență scăzută și a spus că e vorba despre un week-end normal, fără punte cu alte zile libere.

„Este vorba de o zi de duminică, ca orice altă zi de duminică. 30 noiembrie este sâmbăta, 1 decembrie este duminica. Același lucru se întâmpla și toamna și vara, nu înseamnă ca nu desfășuram calendarul electoral din aceste cauze. Știți cum este cu orgoliile. Atacurile trebuie întemeiate pe o realitate”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

În privința strategiei PNL pentru alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a susținut că liberalii vor face tot ce e posibil să câștige.

„Noi ne pregătim pentru această competiție electorală și facem tot ce este posibil să câștigăm. PNL a fost deschis si pentru dialog, pentru orice formă de negociere, pentru a respecta tot ceea ce ține de democrație. PNL este un partid cat se poate de deschis. Ca în orice democrație, majoritatea decide”, a precizat liderul PNL.

Întrebat dacă va negocia o susținere cu Elena Lasconi, Nicolae Ciucă a declarat:

„Discutam si negociem cu oricine. Nu poți cerea un astfel de lucru cuiva (n.r – întrebat dacă îi va cere să nu candideze și să îl susțină la prezidențiale)”.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: