Nicolae Ciucă, despre situația românilor din Liban: Guvernul trebuie să organizeze zboruri de evacuare

sursa: facebook

Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă că situaţia din Liban devine tot mai critică, iar autorităţile de la Bucureşti trebuie să continue operaţiunile de evacuare a românilor aflaţi în această ţară, în funcţie de cererile primite.

„Situaţia din Liban devine tot mai critică, iar România trebuie să acţioneze prompt pentru a-şi proteja cetăţenii aflaţi în zonele de conflict. La cererea celor 70 de români care au solicitat ajutorul, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale au reuşit să organizeze cu succes o primă misiune de evacuare. Primii cetăţeni români evacuaţi au ajuns deja acasă ieri, 3 octombrie, graţie eforturilor şi resurselor puse la dispoziţie de către MApN. Mulţi alţi români se află încă în Liban, iar autorităţile noastre trebuie să continue aceste operaţiuni de evacuare, în funcţie de cererile primite”, a scris Ciucă, vineri, pe Facebook.

Totodată, Ciucă i-a îndemnat pe toţi românii care nu au solicitat încă sprijinul, să facă acest lucru cât mai curând posibil.

„Siguranţa fiecărui român trebuie să fie o prioritate pentru România. Guvernul, prin ministerele de resort, trebuie să organizeze zboruri de evacuare pentru a-i aduce acasă, departe de riscurile şi pericolele din regiune”, a transmis preşedintele PNL.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: