Nicolae Ciucă, întâlnire cu Diaspora românească din Spania. Rareș Bogdan: Încercăm să găsim cele mai bune soluții

Foto: INQUAM Photos George Calin

Președintele PNL realizează, începând de vineri, o vizită în Spania și Franța unde va avea mai multe întâlniri cu românii din Diaspora.

O primă întâlnire a avut loc deja cu românii stabiliți în regiunea Catalonia. Aici, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu mai mulți conaționali de-ai noștri care lucrează în cadrul lanțului de abatoare Carniques Celra. Liderul PNL s-a interesat de condițiile acestora de muncă și le-a vorbit despre efortul său de a facilita obținerea dublei cetățenii pentru comunitatea românească din Spania.

Obținerea dublei cetățenii este o doleanță mai veche a românilor care vor să se stabilească în Spania, dar nu vor să renunțe la cetățenia română. Problema a trenat mulți ani, deoarece Constituția Spaniei prevede o singură cetățenie, singurele state care sunt exceptate de la această regulă fiind Portugalia și Franța, care au încheiat acorduri privind dubla cetățenie cu Spania.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a inițiat dialogul cu cel din Spania pentru ca și românilor să li se accepte dreptul la dubla cetățenie. Acest lucru este pe cale să se realizeze în următoarea perioadă.

În cadrul întâlnirii cu românii din Catalonia, Nicolae Ciucă a avut și câteva mesaje de suflet, amintindu-și de perioadele în care a fost plecat mai multă vreme de acasă. Liderul liberal le-a spus că își dorește ca românii plecați în afară să revină în România și și-a exprimat speranța că dezvoltarea economică a României, la care pune umărul PNL, va fi un factor determinant în reîntoarcerea Diasporei acasă.

Alături de Nicolae Ciucă se află și secretarul general al partidului și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan. „Încercăm să găsim cele mai bune soluții la problemele românilor din străinătate”, a transmis Rareș Bogdan în cadrul unei emisiuni televizate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL