Nicolae Ciucă, întrebat dacă l-ar susține pe Ciolacu la președinție: Nu sunt membru PSD

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

„De ce comasați alegerile?”, a fost întrebat Nicolae Ciucă, în cadrul interviului de la Realitatea Plus.

„Este o discuție care continuă, sperăm ca la finele săptmâmii să luăm o decizie.

Orice discuții pe funcții, în momentul de față, nu ar trebui să fie pe agenda de negocieri, pentru că i s-ar părea incorect pentru români. Este absolut corect va funcția de președinte să fie rezultatul votului poporului”, a spus Ciucă.

Ați susține la Primăria Capitalei un candidat PSD?

„Aș susține un candidat PNL la primăria Capitalei și întotdeauna există si a treia soluție, motiv pentru care PNL își pregătește armata/activul de partid pentru a-și susține candidatul.

L-ați susține pe Ciolacu la președinție?

„Nu sunt membru PSD, sunt PNL și voi susține întotdeauna un candidat de la PNL. Partidul nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale”, a spus liderul PNL.

L-ați susține pe Geoană la președinție?

„V-am răspuns mai înainte că voi susține un candidat PNL”.

Colegii militari vă reproșează că ați alocat bani pentru înzestrarea Armatei, dar nu și pentru nevoile cadrelor militare.

„Înțeleg supărarea colegilor mei militari,  dar pot să explic cum s-au folosit banii.

Trebuie să avem dotarea necesară pentru a face față oricărei situații, ne uităm la ce se întâmplă în Ucraina, iar în ceea ce privește alocarea la bugetul de salarii si pensii, toate se fac din bugerul Ministerului Apărării, iar datele pe care le știu eu arătau că se alocau cam 55% din total”, a spus Nicolae Ciucă.

Cum comentați evoluția războiului din Ucraina?

„Este un război de uzură și cred că trebuie să apreciem faptul că Ucraina, poporul ucreainean, au voința de a lupta.

Realitatea din câmpul de luptă nu arată că Ucraina pierde, dacă am fi văzut modificări semnificative pe segmente ale frontului, de aceea este foarte greu pentru specialiști să facă o anticipare și cu atât mai puțin că Putin va pierde sau nu”, a spus liderul PNL.

De ce nu se recalculează și pensiile militarilor și de ce sunt considerate speciale?

„Susțin că pensiile militarilor nu sunt speciale, sunt ocupaționale, motiv pentru care tot ce am reușit să fac a fost să asigur implementarea legii, sunt discuții pe legi care sunt contradictorii, sunt militari plătiți pe vechea lege, alți pe noua lege. Există această diferență între cei care au ieșit la pensie în 2010/2011, poate chiar 2015 și s-a menținut această disparitate”, a spus Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL