Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, la festivitățile de Ziua Marinei, evenimentul simbol de la Constanța, că România îşi doreşte ca zona Mării Negre să fie una a păcii, aceasta fiind una dintre responsabilităţile către cetăţeni.
De-a lungul timpului, toți președinții au onorat invitațiile de participare la festivitățile organizate la Constanța de Ziua Marinei.
„A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate în primul rând faţă de România şi de cetăţenii noştri. De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare. Printr-un program pe termen lung de înzestrare a Forţelor Navale Române consolidăm apărarea flancului estic al NATO. România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului”, a afirmat Ciucă în discursul ţinut joi, de Ziua Marinei.
„15 August este o sărbătoare de suflet pentru români. În această zi sfântă, în care creştinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, sărbătorim cu toţii Ziua Marinei Române. An de an ne regăsim la malul Mării Negre pentru a onora marinarii militari şi civili care navighează sub drapelul României. Patriotism, credinţă, curaj sunt cuvintele care descriu cel mai bine această zi de 15 august. Curajul marinarilor români militari şi civili este o sursă de mândrie şi inspiraţie pentru noi toţi. A fi marinar este o opţiune de viaţă, o vocaţie care implică sacrificii, eforturi, muncă şi dedicare. Atunci când navigaţi sub pavilion românesc faceţi cinste României şi vă suntem recunoscători”, a afirmat Nicolae Ciucă.
Preşedintele PNL consideră că 15 August este „o sărbătoare care nu ne dă voie să uităm cine suntem”, el făcând referire şi la războiul din Ucraina.
„Adesea, vremurile ne încearcă, ne testează curajul, credinţa şi patriotismul. Dar asta nu ne opreşte, ne face mai puternici, ca naţiune. Traversăm o perioadă tulbure în regiune, la mică distanţă de aici, se aude sunetul războiului. Ucraina luptă cu statul agresor Rusia nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept. Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor. Ca stat membri NATO, România a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al NATO, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate”, a adăugat Ciucă.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News