Nicolae Ciucă: Nu am cuvinte să explic ceea ce am văzut în Galați, oamenii au nevoie de solidaritatea noastră

Sursa foto: Partidul Național Liberal

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit la Digi 24 despre vizita pe care a făcut-o în zonele afectate de inundaţii, afirmând că oamenii din zonă au nevoie de solidaritate. 

„Vreau sa îmi exprim regretul pentru pierderea de vieți omenești din județul Galați, sa îmi exprim regretul și sa le multumesc celor care au ajutata, sunt companii mari, voluntari, ONG-uri, tineri care îi ajuta pe cei care au într-adevăr nevoie de sprijinul nostrum. Am mers la Barajul Suhurlui, nu a fost finalizat, este în stadiul de 70%, viitură a plecat spre Slobozia Conachi, apoi vorbim și de alta directive. Se intampla pentru ca au fost 200 de litri pe metru pătrat într-o perioada scurta de timp. A fost o viitură de aproximativ 5 metri, nu am cuvinte sa explic ceea ce am văzut, oameni au nevoie de sprijin, de solidaritatea noastră, au nevoie și de un baraj, este necesar”, a declarat Ciucă.

Liderul liberal a precizat că autorităţile statului ar trebui să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de catastrofe.

„Se lucrează pe un baraj la Tecucel, doar ca acolo nu s-a intamplat nimic. Este o chestiune care ține de schimbările climatice. Autoritățile statului, trebuie sa spunem fără sa ne delimităm, sa facă ceva în acest sens, sa vedem care sunt formele de administrare hidrotehnica. Este tragic sa vezi oameni de 90 de ani cărora apa le-a luat toata agoniseala”, a subliniat acesta.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: