Nicolae Ciucă: România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă / Congres PPE

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a notat, duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că România condamnă atacul Iranului asupra Israelului şi face apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională.

“România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-și asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situației de securitate regională deja extrem de dificilă”, a notat pe Facebook preşedintele Senatului.

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Imediat, spațiul aerian a fost închis în regiune și zeci de avioane israeliene au fost ridicate de la sol. În întreaga țară au răsunat sirenele, anunțând pericolul.

Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente.

Președintele Joe Biden a asigurat Israelul de sprijinul său, iar forțele americane din Orientul Mijlociu au doborât o parte dintre proiectilele, care au fost lansate de Iran. „Statele Unite să stea deoparte”, a avertizat vehement Teheranul.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL