Nicolae Ciucă: Slujirea unei țări sau a unei comunități poate începe cu lucruri mici, care ne sunt la îndemână

sursa: facebook/Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre valoarea micilor acțiuni zilnice care pot avea un impact semnificativ asupra celor din jur. Acesta subliniază că adevărata slujire nu constă doar în realizările mari, demne de cărțile de istorie, ci în efortul constant de a face bine în fiecare zi.

„Uneori, a sluji nu trebuie să fie ceva grandios.
Slujirea unei țări sau a unei comunități poate începe cu lucruri mici, care ne sunt la îndemână. Ajutând un vecin mai în vârstă cu un bagaj, spunând „bună ziua” și „mulțumesc” unui șofer de autobuz, trimițându-i un mesaj profesorului copilului tău vineri seara: „Cred că faci o treabă grozavă.”
Toată viața mea am făcut tot posibilul să tratez oamenii din jurul meu cu respect și demnitate. Inclusiv pe cei cu care a trebuit să lupt în perioada în care eram militar. A servi înseamnă a recunoaște valoarea fiecărei persoane și lucrarea lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieții noastre.
Vorbesc des despre serviciul în slujba țării, știu. Dar când o fac, nu mă refer doar la mari realizări pentru cărțile de istorie. Mă refer la a da tot ce e mai bun din noi pentru un bine mai mare. Și cred sincer că lumea ar fi un loc mai bun dacă așa am gândi toți”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: