Nicoleta Pauliuc: La Suhurlui (jud. Galaţi), am văzut suferinţă, dar şi dârzenie

Sursa foto: Facebook
Nicoleta Pauliuc, preşedintele comisiei de apărare din Senat, a fost luni în Galați, la Suhurului, comună afectată de inundațiile de vineri seară. Aceasta vorbește despre importanța solidarității în astfel de momente.
„Cuvintele nu pot descrie sentimentele care te încearcă atunci când te întâlneşti cu oameni care au pierdut agoniseala de o viaţă. La Suhurlui (jud. Galaţi), am văzut suferinţă, dar şi dârzenie.
În astfel de momente, avem datoria:
1. Să-i ajutăm pe cei aflaţi în nevoie cât şi cum putem. Solidaritatea este absolut esenţială mai ales în faţa unui asemenea dezastru natural. Orice mic gest contează: de la o sticlă de apă, până la muncă efectivă în gospodării pentru a mai salva câte ceva.
2. Să ne asigurăm că astfel de grozăvii nu se vor mai repeta. Iar judeţul Galaţi, unde s-au mai produs şi în alte rânduri astfel de inundaţii, are nevoie de investiţii clare în infrastructura de îndiguire şi sistematizare a apelor.
3. Sprijin pentru a reconstrui ceea ce a fost luat de ape peste noapte.
Vom rămâne alături de oameni pentru a-i ajuta şi a transmite astfel un semnal de solidaritate. În asemenea momente dificile, unitatea este esenţială. Le sunt recunoscătoare tuturor gălăţenilor şi tuturor românilor care au fost sensibilizaţi de suferinţa acestor oameni greu încercaţi şi au încercat să dea o mână de ajutor.”, a transmis Pauliuc.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: