Nicușor Dan: Contracandidatul meu va fi cel al PSD-ului. Invitația de la PNL mă onorează, dar voi candida independent

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat, joi, în cadrul unui interviu la „Jurnalul de Seară” de la Digi24, că nu va intra în PNL sau USR pentru a fi susținut în alegerile locale din acest an pentru un nou mandat, dar că, pe lângă susținerea Alianței Dreapta Unită, se așteaptă să colaboreze cu cât mai multe partide de dreapta pentru administrația din Capitală, inclusiv PNL. El afirmă că lupta sa va fi cu candidatul susținut de PSD, fie că e susținut doar de social-democrați, fie împreună cu PNL, electoratul aplicând teoria votului util, într-un singur tur de scrutin.

„În primul rând, ne va judeca electoratul. Ce e important în aceste alegeri, cum a fost în ultimele rânduri de alegeri, e că avem un candidat al dreptei, care are aproximativ 35%, și un candidat PSD cu scorul partidului de 35%. Mi-aș fi dorit să avem alegeri în două tururi. Pentru că avem alegeri într-un tur, oamenii au teoria votului util – nu votează candidați pe care îi simpatizează dar care știu sigur că nu câștigă, deci va fi o luptă între acești doi candidați. Contracandidatul meu e candidatul PSD-ului sau sprijinit de PSD. Dacă vor fi împreună PSD și PNL e același lucru, electoratul PSD va fi mobilizat”, a spus primarul Nicușor Dan.

Edilul a spus că invitația PNL de a intra în rândul liberalilor îl onorează, dar că va candida independent, susținut de partidele de dreapta.

„Invitația de la PNL mă onorează. Pe subiectul ăsta cred că am discutat acum o lună jumate. Cu domnul Ciucă am vorbit acum o săptămână, pe alte subiecte, de administrație. I-am spus că în aceste alegeri voi candida independent și îmi doresc ca cât mai multe partide de dreapta să mă susțină. A spus că avem o relație bună personală și rămânem în contact. Își menține punctul de vedere că vor susține un candidat propriu, eu mi-am menținut punctul de vedere și ne-am despărțit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL