Nicuşor Dan nu a minţit! Au crescut salariile, dar doar ale apropiaţilor lui

Nicusor Dan
Sursa foto: Nicusor Dan

În campania electorală pentru câştigarea Capitalei, primarul Nicuşor Dan promitea salarii nete pentru bucureşteni de peste 1.400 de euro. Şi primarul s-a ţinut de cuvânt. Numai că promisiunea s-a aplicat doar în cazul apropiaţilor săi.

Aşa se face că salariul directorului interimar al STB a crescut în doar doi ani cu nu mai puţin de 8.800 de euro, după cum dezvăluie consilierul general în cadrul CGMB, Florentina Gherghiceanu.

„Nicușor nu a mințit! Salariile au crescut în București, cel puțin pentru unii! Apropiații lui Nicușor Dan trăiesc în lux și opulență pe banii bucureștenilor! Adrian Criț, directorul interimar al STB, și-a majorat salariul în doar doi ani cu peste 8.800 de euro! În anul 2021, toată presa vuia și lăuda marea reușită a noului director STB! Pe atunci, abia instalat prin binecuvântarea primarului general, Adrian Criț se lăuda cu măsurile economice drastice pe care urma să le ia pentru resuscitarea companiei”, a scris Florentina Gherghiceanu pe pagina sa de Facebook.

Tai de la unii, adaugi la tine

Strategia majorării salariului directorului interimar al companiei a fost una simplă. În primă fază şi-a scăzut salariul, apoi a dat oameni afară şi a ajuns ulterior la „doar” 22.000 de euro pe lună.

„Pe data de 16 martie 2021, Adrian Criț spunea că prin decizia membrilor din consiliului de administrație, salariul său urma să fie înjumătățit! O lună mai târziu, pe 14 aprilie 2021, același personaj anunța o reorganizare drastică a companiei! Jumătate dintre directori aveau să fie dați afară pentru a se face economie! Pe atunci, Adrian Criț spunea că prin această decizie aveau să se economisească anual peste 3 milioane de lei! Conform legii, salariile directorilor generali din companiile publice au o componentă fixă şi una variabilă, stabilite de către consiliile de administraţie, iar bonusurile aveau să fie acordate doar în urma competențelor și reușitelor, urlau USR-iștii din #noulbucurești. Întâmplarea face că doi ani mai târziu, motivul economiilor a ieșit la iveală! După ce a revoluționat transportul în comun, membrii consiliului de administrație au considerat că Adrian Criț merită mai mult. Cam 22.000 de euro pe lună!”, a completat Gherghiceanu.

Consilierul municipal se întreabă retoric care sunt realizările remarcabile care au dus la o asemenea creştere salarială, de vreme ce timpul de așteptare ajunge uneori și la 30 de minute, există tramvaie noi sărite de pe șine, amintind totodată şi de greva istorică care a blocat Bucureștiul pentru o săptămână. Merită banii sau nu?

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL