Numărul românilor ce vor să muncească ocazional, pentru a-şi rotunji veniturile, a crescut cu aproape 60%, în 2023

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul românilor care sunt tot mai interesaţi să muncească ocazional în gospodăriile altor români pentru a-şi suplimenta veniturile sau ca meseriaşi în ţară sau în străinătate a crescut cu aproape 60% în 2023, faţă de anul trecut, relevă rezultatele unei analize realizată de o platformă online.

Potrivit datelor centralizate de platforma Delucru.ro, mai mult de 40% dintre respondenţi sunt persoane cu un loc de muncă permanent şi pensionari, care vor să-şi suplimenteze veniturile pe fondul scumpirilor şi de teama unor perioade mai dificile.

Cei mai interesaţi să lucreze ca meseriaşi sunt românii din mediul urban, dar este în creştere numărul tinerilor interesaţi de muncă în mediul rural. Astfel, cei mai interesaţi români de locuri de muncă necalificate sunt din judeţele: Vâlcea, Olt, Argeş, Bacău şi Suceava.

În ceea ce priveşte domeniul de lucru, românii sunt interesaţi să lucreze în activităţi de construcţii, curăţenie, ambalare de produse, manipulare marfă şi activităţi de producţie în fabrici. De asemenea, în creştere sunt şi ofertele de muncă venite de la oameni din mediul rural, care îşi caută zilieri pentru diferite activităţi (săpat în grădină, spart lemne sau alte treburi din gospodărie).

Conform analizei de specialitate, mai mult de 70% din totalul celor chestionaţi caută activ de lucru şi publică anunţuri pe platforma DeLucru.ro, unde intră în contact direct cu persoanele care au nevoie de mână de lucru. Anul acesta, peste 30.000 români au publicat anunţuri pentru a căuta de lucru, în creştere cu 38% faţă de anul precedent.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: