Niger: Ultimii militari francezi au parasit tara, Ambasada Frantei la Niamey a fost închisa

Sursa foto: Freepik

Dupa 10 ani de lupte împotriva terorismului în Sahel, ultimii militari francezi din Niger au parasit tara. Armata nigeriana a anuntat ca o ceremonie a fost organizata la Niamey cu aceasta ocazie.

Salim Ibrahim, locotenent în armata nigeriana a declarat ca retragerea militarilor francezi marcheaza «sfârsitul unui proces de dezangajare a fortelor franceze în Sahel», potrivit AFP.

Peste 1.500 de miliari si aviatori francezi mai erau în Niger, unul dintre ultimii aliati ai Parisului în Sahel. Nigerul a fost teatrul unei lovituri de stat în iulie, acest an, când conducerea a fost preluata de militari. Retragerea militarilor francezi s-a facut pe cale aeriana si terestra.

Potrivit statului major francez, în Niger nu au ramas echipamente militare iar retragerea este în acest fel completa. Mai mult, Ambasada Frantei de la Niamey a fost, de asemenea, închisa.

Reamintim ca lovitura de stat din Niger care a avut loc în luna iulie, l-a înlaturat de la putere pe presedintele Mohamed Bazoum, considerat un presedinte cu vederi pro-occidentale. Conducerea tarii a fost preluata de militari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: