Noi DEZVĂLUIRI compromițătoare despre trecutul lui Traian Băsescu

În cadrul emisiunii Q&A de la Antena3 au fost prezentate o serie de documente și explicații despre trecutul Președintelui României, Traian Băsescu, în raport cu fosta Securitate.

Dosarul de securitate al lui Traian Băsescu din studenţie a fost distrus,a dezvăluit jurnalistul Antena3, Alessandra Stoicescu sâmbătă.

Iată informațiile prezentate de aceeași sursă:


”Iată cele trei etape în care s-a făcut distrugerea dosarului:

Etapa 1: Elev-colaborator. În 1973, a fost recrutat de Securitate, în perioada în care student la Institutul de marină, cu dosarul de colaborator nr. 3990 din 9.11.1973.

Etapa 2: Membru PCR care sprijinea munca Securităţii

Pe 9 septembrie 1976, la terminarea studiilor, Traian Băsescu primeşte acordul din partea partidului pentru a sprijini munca de securitate, în calitate de ofiţer de gradul doi la întreprinderea de Exploatare a Flotei maritime (IEFM) Constanţa, aşa cum reiese din Registrul cu persoanele din rândul membrilor PCR.

Etapa 3: Transferul la Direcţia de Informaţii Externe

La 15 august 1979, dosarul de colaborator al lui Traian Băsescu, nr. 3990 din 9.11.1973, este distrus potrivit Procesului verbal 58212 întocmit de Securitate, aşa cum reiese din Registrul jurnal pentru evidenţa reţelei informative din Constanţa şi din decizia CNSAS din septembrie 2006.”

Conform prevederilor legale, un document al Securității putea fi distrus în următoarele condiții:

– când se constata că persoana a fost luată greșit în evidență, acestea aplicându-se în cazul dosarelor de urmărire informativă

– când se transfera respectiva persoană în cadrul Direcției de Informații Externe ( Serviciile de Informații Externe)

– când s-a constatat neconfirmarea materialelor inițiale (se aplică doar dosarelor de urmărire informativă)

– în cazul decesului

Conform celor de la Antena3, Traian Băsescu s-ar încadra la categoria persoanelor care și-au mutat activitatea în cadrul Direcției de Informații Externe, astfel încăt, în 1979, i-ar fi fost distrus dosarul personal existent la Securitate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: