România, pe locul doi în UE la numărul de victime în accidente rutiere

accident
Sursa foto: Poliţia Chişinău

România rămâne fruntaşă în UE, în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere mortale. Dacă în anii trecuţi, ţara noastră ocupa primul loc în clasamentul deceselor provocate de accidente, acum, Comisia Europeană ne plasează pe locul al doilea. În anul 2023, peste 20.000 de persoane au fost ucise.

Silviu Toma, expert în conducere defensivă, a explicat în direct la Antena 3 CNN care sunt cauzele care conduc la tragediile de pe drumurile din România.

„Eu am mizat întotdeauna pe faptul că nu există cei trei piloni necesari unor astfel de situaţii: infrastructură, educaţie rutieră şi autorităţi. La noi în ţară, dacă vorbim despre aceşti trei piloni, hai să zicem că nu prea există.

Autorităţile sunt, din păcate, pur şi simplu depăşite. Vorbeam recent cu cineva că, la nivel de Bucureşti, unde avem 5.500 de străzi aproximativ, sunt la Serviciul Rutier aproximativ 200 de poliţişti în trei schimburi. E imposibil să aplici legea în felul ăsta”, a explicat Silviu Toma, expert în conducere defensivă, în direct la Antena 3 CNN.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: