Noi pete de combustibil au fost descoperite duminică în Marea Neagră, în apropiere de coasta regiunii ruse Krasnodar, precum şi în peninsula anexată Crimeea, ca urmare a naufragiului a două petroliere ruseşti pe 15 decembrie anul trecut, transmite EFE, citând autorităţile ruse.
„Pe teritoriul Krasnodar, Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol, specialiştii patrulează constant zona de coastă. În 17 zone de lucru cu o lungime de 63,5 km au fost înregistrate emisii locale de produse petroliere şi se lucrează la eliminarea acestora”, se arată în nota oficială, citată de agenţia Interfax.
Potrivit autorităţilor ruse, până în prezent din zonele afectate au fost colectate 75 de tone de sol contaminat cu combustibil.
Rusia a recunoscut săptămâna aceasta că eliminarea consecinţelor scurgerii ar putea dura ani de zile. „Nicio persoană responsabilă nu poate spune astăzi când va fi finalizată soluţionarea acelui accident. Nu se ştie. Eventual, Doamne fereşte, va dura ani de zile”, a declarat reprezentantul special al preşedintelui rus pentru probleme de protecţia naturii, ecologie şi transport, Serghei Ivanov.
El a subliniat că practica mondială arată marea dificultate pe care o implică lupta împotriva scurgerilor de combustibil şi le-a amintit pe cele care au avut loc în apele americane în Alaska (1989) şi pe coasta Galiţiei, în Spania (2002).
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News