Noi victime în urma bombardamentelor Rusiei miercuri în Ucraina; Moscova vizează în special industria militară

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Cel puţin trei persoane au fost ucise miercuri în urma bombardamentelor Rusiei în Ucraina, după mai multe zile marcate de lovituri aeriene masive ruseşti soldate cu zeci de morţi şi de răniţi, relatează France Presse.

Forţele ruse au vizat în special localitatea Sadove, în regiunea Herson (sudul ţării), unde un localnic şi-a pierdut viaţa, corpul său neînsufleţit fiind scos de sub dărâmăturile casei sale, a indicat pe Telegram guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin.

O femeie a fost ucisă în urma bombardării localităţii Novotiaghinka din aceeaşi regiune, a adăugat Prokudin într-un mesaj separat.

Regiunea Herson, unde fluviul Nipru separă poziţiile între ucraineni şi ruşi, este cu regularitate vizată de către bombardamentele ruseşti de la retragerea trupelor Moscovei din oraşul cu acelaşi nume – centrul administrativ al regiunii – în noiembrie 2022.

În regiunea Doneţk (în est), patru rachete au vizat oraşul Avdeevka – principala scenă a luptelor încă din toamnă – unde a fost lovit un imobil de locuit: un bărbat a fost ucis, iar o femeie rănită, a anunţat Vadim Filaşkin, şeful administraţiei militare regionale.

Forţele ruse încearcă de mai multe luni să încercuiască Avdeevka, oraş industrial din Donbas, unde soldaţii ucraineni s-au repliat pe poziţii fortificate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL