Nou sistem informatic la CNPP. Cu aplicaţia „e-Talon”, cuponul de pensie va fi emis în format electronic

bani pensie inquam
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a aprobat finanţarea noului sistem informatic al Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Proiectul de modernizare are o valoare totală de 131.282.000 lei, bani asiguraţi din fonduri externe nerambursabile, prin PNRR.

„Finanţarea noului sistem informatic al CNPP, aprobă de Guvern. Executivul a aprobat astăzi cheltuielile necesare pentru implementarea unui sistem informatic performant în cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), complet integrat, care să permită aplicarea coerentă şi unitară a reglementărilor legale din domeniul sistemului public de pensii şi al asigurării pentru accidente de muncă şi boli profesionale”, arată postarea de joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale..

Actualul sistem informatic al CNPP va fi modernizat din punct de vedere arhitectural şi tehnologic şi va avea noi componente funcţionale, astfel încât să aibă capacitatea de a susţine procesul de reformă şi de recalculare a pensiilor publice, mai spune sursa citată.

Noul sistem informatic va include mai multe componente care vor funcţiona în mod integrat şi centralizat:

–  Portal pentru comunicarea cu cetăţenii, care va furniza, pe lângă serviciile actuale, şi un nou set de funcţionalităţi;

– Serviciu electronic pentru completarea cererii de emitere de bilete de tratament şi servicii electronice în zona de înregistrare a contribuabililor;

– Servicii electronice în domeniul accidentelor de muncă şi al bolilor profesionale;

– Aplicaţia „e-Talon”, care va genera automat cuponul lunar de pensie în format electronic şi tipărit, pentru toţi pensionarii aflaţi în plată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: