SANITAS: Programul protestelor rămâne valabil, pentru a ne asigura că punctele negociate vor fi puse în practică

Sursă foto: Facebook/ Federatia Sanitas din Romania

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS anunţă, joi seară, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Muncii că s-au convenit o serie de pncte, dar programul protestelor va continua, până când revendicările vor fi îndeplinite.

”Discuţiile cu partea guvernamentală au vizat atât principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS privind salarizarea personalului din Sănătate şi Asistenţă socială şi deficitul de personal, cât şi alte probleme cu care se confruntă cele două sisteme”, a transmis, joi seară SANITAS, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii prezintă lista punctelor convenite:

1. O creştere cu 20% a fondului de salarii astfel încât toţi salariaţii din SĂNĂTATE să beneficieze în anul 2024 de o creştere salarială medie de 20%. Cele 20 de procente acceptate pentru sistemul sanitar se vor acorda în două tranşe în prima jumătate a anului 2024.

2. O creştere de 20% a salariilor personalului de specialitate şi a celui de îngrijire din Asistenţa socială.

3. O evaluare a necesarului de personal în sistemul public de sănătate, urmată de ajustarea schemelor de personal şi deblocarea posturilor, cu prioritate în instituţiile spitaliceşti cu adresabilitate foarte mare.

4. Demararea negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă Asistenţă socială.

”Toate aceste oferte agreate vor fi definitivate în grupuri de lucru care vor avea loc săptămâna viitoare. Oferta guvernamentală a fost examinată astăzi în cadrul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului Naţional Sanitas.

Membrii Consiliului au apreciat propunerile Guvernului ca un răspuns pozitiv la revendicările federaţiei; în consecinţă au convenit continuarea dialogului pentru a da posibilitatea guvernanţilor să transpună într-un act reglementativ toate înţelegerile convenite astăzi”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă, însă, că, până la apariţia actului normativ, programul protestelor SANITAS rămâne valabil, pentru ca punctele negociate să fie puse în practică în totalitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: