Nouă gafă de proporții a lui Iohannis și a staff-ului său de campanie

Klaus Iohannis a gafat din nou.

După ce candidatul ACL a declarat că este „un politruc”, l-a confundat pe Spiru Haret cu Dimitrie Bolintineanu și a lăsat să se înțeleagă că nu cunoaște Constituţia României, edilul Sibiului demonstrează că nu știe când este Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului.

Candidatul ACL a postat pe Facebook un mesaj de omagiere a victimelor Holocaustului din România cu o zi înainte de evenimentul marcat în fiecare an pe data de 9 octombrie.

iohannis gafa

„Aducem astăzi un pios omagiu victimelor Holocaustului din România, fiilor acestei națiuni care au pierit în una dintre cele mai mari tragedii ale secolului XX. La mai bine de 70 de ani de la această catastrofă umană, suntem chemați să comemorăm o zi care a devenit, în timp, una dedicată memoriei suferinței, o rană deschisă care nu se va închide probabil niciodată”, noteaza Klaus Iohannis pe pagina personala de Facebook, potrivit rtv.net.

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannism, nu este deloc la prima gafă. De curând, profesorul Iohannis a gafat chiar într-o dezbatere despre educație, principala temă de campanie a sa.

Astfel, candidatul ACL la prezidențiale a declarat că așa “cum arată şcoala azi va arăta ţara mâine”, atribuind acest citat unui “mare român, Dimitrie Bolintineanu”. Citatul aparține de fapt marelui om de știință și ministru al Educației Spiru Haret, care a folosit sintagma pentru prima oară în 1885.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: