Noua Lege a Pensiilor. TABEL: Vârstele standard de pensionare

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Vârsta de pensionare a fost un subiect de discuție aprinsă în România, ca de altfel în multe alte țări, fiind influențată de o serie de factori demografici, economici și politici. Tendințele demografice, incluzând speranța de viață în creștere și ratele natalității în scădere, au pus presiune asupra sistemelor de pensii, determinând guvernele să reconsidere vârsta la care cetățenii pot ieși la pensie.

În ultima perioadă, România a trecut printr-o serie de reforme ale sistemului de pensii. Până la modificările aduse, vârsta standard de pensionare pentru femei era de 60 de ani, iar pentru bărbați de 65 de ani. Totuși, pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen lung, vârsta de pensionare a fost revizuită în mod gradual.

Reforma pensiilor a stabilit ca vârsta de pensionare să crească treptat. Astfel, pentru femei, aceasta va crește până la 63 de ani până în 2030. Pentru bărbați, vârsta rămâne stabilă la 65 de ani. Aceste ajustări sunt menite să reflecte realitățile demografice actuale și să asigure că sistemul de pensii rămâne viabil financiar.

În noua lege a pensiilor vârsta standard de pensionare este de 65 de ani atât pentru bărbaţi, cât și pentru femei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: