Noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit o serie din prevederile noii legi a salarizării, care în prezent se află în discuție cu Banca Mondială pentru a pregăti simulări de impact.
“Avem deja pregătit proiectul de lege. Trei variante de anexe în cazul profesorilor, dar și pe întreaga lege. Banca Mondială lucrează deja la un impact bugetar pe aceste variante, iar la final variantele vor fi prezentate coaliției pentru a alege una dintre ele și, bineînțeles, Comisiei Europene”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, într-o intervenție la Antena 3.
Oficialul e notat apoi cum a crescut anvelopa salarială din 2016 și a subliniat că trebuie analizat foarte bine impactul bugetar.
„Dacă anvelopa salarială în 2016, când am început evaluarea perspectiva anului 2017, de când avem legea salarizării unitare era de 65 de miliarde, acum s-a ajuns la 120-130 de miliarde și asta ne arată, pe de o parte, că anvelopa a crescut și că trebuie foarte bine analizat impactul bugetar, dar în același timp constatăm cu toții că sunt, din păcate, discrepanțe, inechități în ceea ce privește legea salarizării unitare”, a mai relatat ministrul.
Întrebată când va fi gata noua lege, Simona Bucura-Oprescu a precizat că ministerul încearcă să finalizeze legea cât mai curând posibil și că „în negocierea cu Comisia Europeană s-a căzut de acord să avem o prioritizare a pensiilor”.
În prezent, România are bugetari care încasează sporuri de până la 50%, majoritatea lucrând în implementarea PNRR.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News