Noul prefect al Capitalei, despre măsurile fiscale: „sunt necesare și urgente”

Rareș Hopincă, spune, în direct la Puterea Știrilor , că măsurile fiscale sunt „oportune, necesare și urgente”, și că nu se dorește o simplă „tăiere”.

„Sunt singur că analiza premierului a fost una foarte temeinică și în urma acestei analize a ajuns la 30% pentru reducerea de personal. Toate aceste măsuri vizează protejarea statului român în relația cu Comisia Europeană. Obiectivul de țară, în acest moment, este atragerea de fonduri europene din PNRR și programe operaționale. (…) Niciun guvern nu taie de plăcere. Dar obiectivul de țară este primordial și trece în fața oricărui interes politic sau electoral”, declară noul prefect al Capitalei.

Hopincă crede că statul trebuie reformat, iar măsurile anunțate ar însemna o economie de 6 miliarde de lei la buget până la finele anului. „Statul își taie din cheltuieli, mediul privat vine și contribuie la buget la stabilitatea economică”.

Despre noua sa numire, Hopincă spune că își dorește să fie un prefect bun pentru București. În plus, el spune că nu-și dorește să candideze la șefia Primăriei Sectorului 5. „Pentru mine, asta este un capitol încheiat”.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL