Noul șef al diplomației de la Chișinău a discutat cu omologul român despre sprijinul României pentru IE a R. Moldova

Sursa foto: wikipedia.org

Ministrul de externe Luminița Odobescu a avut miercuri prima discuție telefonică cu noul său omolog de la Chișinău, Mihai Popsoi, pe care l-a felicitat pentru nominalizarea în funcția de ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova.

“În prima noastră discuție telefonică am confirmat angajamentul României pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova, avansarea proiectelor comune și a cooperări bilaterale”, a scris Odobescu, pe platforma X (ex-Twitter).

După anunțul numirii în funcție, Mihai Popșoi a avut o discuție telefonică cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, a transmis și biroul noului ministru de externe de la Chișinău.

Cei doi oficiali au discutat despre importanța relațiilor bilaterale speciale dintre Republica Moldova și România, planurile de colaborare pentru perioada imediat următoare și progresul realizat de țara noastră cu sprijinul generos și sincer al României.

“Am exprimat recunoștința pentru sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova. În continuare mizăm pe experiența României în procesul de integrare europeană și consolidare a rezilienței Republicii Moldova. I-am mulțumit doamnei ministru Luminița Odobescu pentru invitația de a efectua o vizită la București pe care o voi onora cu o deosebită plăcere în cel mai scurt timp”, a scris Mihai Popșoi într-un comunicat.

Mihai Popșoi a fost desemnat în funcția de ministru al Afacerilor Externe, miercuri, 24 ianuarie, de către premierul Dorin Recean, după ce Nicu Popescu a anunțat că pleacă din această funcție din 1 februarie. Ceremonia de învestire a noului ministru de Externe urmează să aibă loc săptămâna viitoare.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: