O armată de clone ar putea să ne înlocuiască treburile zilnice, astfel încât să nu mai fie nevoie să muncim

Sursa foto: Unsplash

Experții consideră că o armată de roboți clonă va îndeplini sarcinile grele ale oamenilor în viitor, în timp ce oamenii vor fi liberi să se distreze, scrie DailyStar.

Mai multe firme lucrează la clone digitale care pot face sarcini sau lucruri precum rețelele noastre sociale, astfel încât să ne putem relaxa, mai scries sursa citată.

Scopul este, în cele din urmă, să avem o armată de versiuni imitatoare controlate de inteligența artificială pentru a face toate sarcinile și ”treburile plictisitoare ale vieții”.

Compania Hour One poate folosi un videoclip cu o persoană pentru a crea o clonă și, dacă se dorește un avatar întreg, va înregistra o persoană într-un studio din diferite unghiuri.

Natalie Monbiot de la firma israeliană a spus: „Acum putem crea mai multe versiuni ale tale cu care, poate, în viitor te vei putea închiria în diferite moduri”.

Între timp, compania americană Delphi a creat un program de inteligeță artificială care utilizează postările tale pe rețelele sociale și documentele Google Drive pentru a construi o clonă bazată pe text sau voce.

Dara Ladjevardian, care a înființat firma, a declarat: „Scopul nostru este de a stimula unii dintre cei mai inteligenți oameni din lume, sau eventual pe oricine, să se extindă astfel încât mai mulți oameni să își poată accesa cunoștințele într-un mod personalizat”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: