O companie a PMB demarează achiziția de minicentrale termice modulare pentru susținerea încălzirii centralizate

Sursă foto: Facebook / Nicușor Dan

Compania Municipală Energetica Servicii București (CMESB), controlată de municipalitatea Capitalei, vrea să cumpere un număr de 20 de capacități modulare de producere de energie termică de tip container, pentru întărirea rețelei de termoficare a Bucureștiului la nivelul a 20 de puncte termice cu funcționare deficitară, localizate în toate cele 6 sectoare.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța în iulie anul trecut demararea procedurii, după ce în mai avusese loc o întâlnire cu reprezentanții unor companii de profil, potențiali ofertanți, la care s-au discutat detalii tehnice și procedurale.

Minicentralele ar urma să asigure furnizarea optimă a agentului termic și a apei calde pentru 340 de blocuri, cu peste 16.300 de apartamente și circa 40.000 de locatari. Lista punctelor termice unde vor fi instalate capacitățile modulare poate fi citită mai jos.

Valoarea totală maximă a achiziției este estimată la 79,4 milioane lei plus TVA, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 23 februarie.

Un proiect similar a fost pus în funcțiune în februarie 2023, în zona Titan a Capitalei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: