O lună de la atacul Hamas: Israelul vânează teroriștii în tuneluri, după ce au încercuit oraşul Gaza

Sursa foto: The Times of Israel

Forţele terestre israeliene din Fâşia Gaza au urmărit, miercuri, să localizeze şi să dezactiveze vasta reţea de tuneluri a militanţilor Hamas de sub enclavă, următoarea fază a ofensivei israeliene care a ucis mii de palestinieni, transmite Reuters.

De când atacatorii Hamas au ucis 1.400 de persoane şi au luat aproximativ 240 de ostatici într-un raid transfrontalier la 7 octombrie, Israelul a bombardat Gaza din aer şi a folosit trupe terestre pentru a împărţi enclava de coastă în două.

Oraşul Gaza, principalul bastion al Hamas în teritoriu, este încercuit. Israelul afirmă că trupele sale au avansat până în inima oraşului dens populat, în timp ce Hamas afirmă că luptătorii săi au provocat pierderi grele forţelor de invazie.

Ministrul Apărării Yoav Gallant a declarat că Israelul a avut „o singură ţintă – teroriştii Hamas din Gaza, infrastructura lor, comandanţii lor, buncărele, camerele de comunicaţii”.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că trupele de geniu de luptă ale Israelului folosesc dispozitive explozive pentru a distruge o reţea de tuneluri construită de Hamas, care se întinde pe sute de kilometri sub Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL