O nouă captură record la Constanţa. Poliţiştii au găsit peste 600.000 de pastile şi fiole cu substanţe dopante

Sursă foto: politiaromana.ro

O nouă percheziţie de amploare în dosarul substanţelor dopante. Poliţiştii constănţeni au găsit aproape 600.000 de pastile şi fiole, în valoare de un milion de euro. Un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Valu lui Traian,a fost reţinut pentru 24 de ore. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra consumului ilegal de steroizi sau alte substanţe, care, în exces, pot duce până la deces. 

În urma celor 37 de percheziţii, autorităţile au reţinut un alt traficant, în locuinţa căruia au fost descoperite aproape 100 de baxuri ce conţineau astfel de substanţe cu grad mare de risc. Asta s-a întâmplat după ce, în urmă cu câteva zile, un bărbat de 31 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile, iar o femeie, de 29 de ani, a fost pusă sub control judiciar. Cei doi sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni cu substanţe dopante de mare risc.

Substanţele dopante sunt folosite adesea de sportivi pentru creşterea rapidă a masei musculare

Astfel de substanţe dopante sunt folosite, de multe ori, ilegal, de cei care fac antrenamente sportive, pentru creşterea masei musculare, deşi medicii avetizează că pot fi letale.

Nicolae Ababei – antrenor sportiv: Ei cumva trişează, dar după ce te laşi le scade libidoul drastic, ajung să aibă probleme masculine foarte grave şi pe lângă asta, dau în depresie imediat şi aţi văzut câte cazuri au fost cu sportivi care s-au şi sinucis, la bază fiind în principiu, consumul exagerat de steroizi. 

Elena Stambuli – psiholog: Ei îşi doresc foarte mult să se alinieze la regulile acestea ale societăţii în care persoanele care arată bine sunt mai acceptate de grup.

Specialiştii au venit în sprijinul antrenorilor cu instructaje, care să îi ajute pe aceştia să evite situaţiile în care sportivii consumă substanţe dopante în timpul antrenamentelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL