O nouă lovitură pentru PNL! Un fost ministru ar putea avea probleme cu justiția

Unul dintre liderii importanți ai PNL ar putea avea probleme cu justiția, ca urmare unui demers făcut de un ministru PSD.
Este vorba despre fostul viepreședinte PNL, Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătății în momentul izbucnirii scandalului celor 400.000 de doze contaminate la Institutul Cantacuzino, scriu jurnaliștii de la DCNews.ro.

400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase la finalul lui 2013, din cauza contaminării. Acestea aveau în compoziție endotoxină într-o cantitate mult mai mare decât este permis.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au transmis că eroarea ce a dus la contaminare, la sfârşitul anului trecut, a apărut din cauza presiunilor puse pe instituţie şi a timpului scurt de producție.

Bănicioiu vrea distrugerea vaccinului contaminat

Actualul ministru al Sănătății, social-democratul Nicolae Bănicioiu, ar fi aplicat să ardă cele 400.000 de doze de vaccin antigripal contaminat, produse la Institutul Cantacuzino.

Pentru producerea celor 400.000 de doze, fostul ministru liberal Eugen Nicolăescu ar fi trimis la Institutul Cantacuzino 10 milioane de lei, plus costul vaccinului. După care, potrivit unor surse, s-ar investiga dacă Nicolăescu nu și-a trimis și proprii oameni la Institut.

Trecerea în rezerva de stat evită crearea prejudiciului

Mai mult, continuă aceleași surse, fostul ministru al Sănătății ar fi forțat producția de vaccin, iar după izbucnirea scandalului și descoperirea contaminării a spus că cele 400.000 de doze vor fi trecute în rezerva de stat, pentru orice eventualitate.

Prin introducerea vaccinului în rezerva de stat s-ar evita crearea oricărui prejudiciu. În timp, cele 400.000 de doze ar expira și ar putea fi distruse după trecerea termenului de valabilitate.

Distrugerea înainte de expirare duce la apariția prejudiciului

Nicolae Bănicioiu, actualul ministru al Sănătății, ar intenționa scoaterea celor 400.000 de doze de la rezerva de stat și trimiterea acestora la casare.

Astfel, ar fi create premisele pentru începerea anchetei în acest caz, ne-au mai declarat sursele citate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: