O procesiune religioasă de rugăciuni pentru ploaie la Barcelona a trebuit să se oprească… din cauza ploii

Ploaie
Sursa foto: Pixabay

Îngrijoraţi de seceta îndelungată care a lovit Catalonia, catolicii din Barcelona au decis să apeleze la mila divină în timpul unor zile de rugăciune care au culminat, sâmbătă, cu o procesiune, care pe alocuri a trebuit să se oprească însă din cauza… ploii, relatează AFP.

„A început să plouă chiar în momentul în care am început novena (nouă zile de rugăciune) şi se pare că cea mai puternică ploaie a avut loc astăzi, odată cu procesiunea din Barcelona”, a remarcat cu satisfacţie Guillem Gottschalk, secretarul Arhiconfreria Sângelui lui Hristos, care a organizat evenimentul.

Ploaia intermitentă nu i-a descurajat pe credincioşii – care purtau o statuie a lui Hristos pe Cruce – să îşi croiască drum, la lăsarea întunericului, pe străzile înguste din centrul istoric al acestui mare oraş din nord-estul Spaniei, sub privirile uimite ale turiştilor.

Purtând lumânări şi intonând rugăciuni, câteva zeci de persoane conduse de cardinalul-arhiepiscop al oraşului, Juan José Omella, îmbrăcate în tunicile negre tradiţionale ale frăţiilor, au însoţit statuia, care uneori a trebuit să fie acoperită cu plastic pentru a o proteja de intemperii. Această reprezentare a lui Hristos răstignit, aflată în bazilica Santa María del Pi, a fost în mod tradiţional obiectul unor rugăciuni votive, dar de la mijlocul secolului al XX-lea nu a mai fusese transportată în mod special pentru o procesiune de chemare a ploii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: