OCDE cere scurtarea concediului acordat mamelor după naștere

Sursa foto: Liv Bruce on Unsplash

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică cere scurtarea concediului acordat proaspetelor mămici după naștere. Cei de la OCDE spun că e bine ca mamele să revină cât mai repede pe piața muncii. Ideea e susținută și de Ministerul Muncii, care spune că oferă stimulente pentru revenirea pe piața muncii.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Muncii susţin că încurajează întoarcerea mai repede a femeilor la locul de muncă: România acordă stimulente de inserţie pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cei care se întorc până când bebeluşul împlineşte 6 luni este de 1.500 de lei, iar după 6 luni, 650 de lei.”, a spus Raul Giuglea, purtător de cuvânt, Ministerul Muncii.

Femeile care au copii se pot pensiona mai repede, conform noii legi a pensiilor. Măsura ar trebui eliminată, susţine Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL