METEO Octombrie cald și cu ploi puține. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: pixabay

Luna octombrie aduce și ea vreme plăcută. Potrivit prognozei ANM pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 2 octombrie – 30 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. De asemenea, cantitățile de ploi vor fi deficitare, în special în primele trei săptămâni ale lunii.

Vremea săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Vremea săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL