Omul numit de Sorin Grindeanu secretar general al Ministerului Transporturilor, trimis în judecată pentru corupție

Sursa foto: Petre Neacșa

Curtea de Apel București a dispus marți începerea judecării lui Petre Neacșa, fost director economic al Ministerului Transporturilor, acuzat în 2021 de către DNA de luarea unei mite de 100 mii euro. Trimis în judecată în 2023, Neacșa a fost numit în februarie 2017 secretar general al ministerului de către Sorin Grindeanu, ce avea funcția de prim-ministru la acel moment. 

Curtea de Apel a admis zilele trecute o contestație a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  – DNA împotriva încheierii de ședință din 21.02.2023 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București – Secția I Penală, pronunțate în dosarul nr.37039/3/2021/a1.

Petre Neacșa trimis în judecată, apoi dosar restituit de Tribunal

În primăvara acestui an Tribunalul București a decis că rechizitoriul este neregulamentar întocmit. „În baza art. 346 alin. 3 lit. a C.p.p., restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Constanţa”, au decis atunci judecătorii Tribunalului.

Articolul invocat de Tribunalul București permite restituirea cauzei dacă „rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut la art. 345 alin. (3), dacă neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii”.

Direcția Națională Anticorupție a decis reținerea pentru 24 de ore a lui Petre Neacșa, directorul Direcției Economice a Ministerului Transporturilor, acesta fiind implicat în dosarul navelor ARSVOM și bănuit de luare de mită.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: