OMV Petrom devine cea mai profitabilă companie din Sud Estul Europei. Pe ce loc se află Dedeman și Hidroelectrica

Sursa foto: Facebook

OMV Petrom este cea mai profitabilă companie din Europa de Sud Est, potrivit topului SEENews. Compania a depășit Hidroelectrica, care era prima în topul profitabilității de anul trecut. Alte companii din România prezente în top sunt OMV Petrom Marketing, Automobile Dacia, Rompetrol Rafinare, Lidl, Rompetrol Downstream, Kaufland și Engie.

Veniturile totale ale celor mai mari 100 de companii din Europa de Est au fost anul trecut de aproape 224 miliarde de euro, în creștere cu 46% față de cifrele raportate pentru 2021. Doar trei companii au înregistrat venituri mai mici în 2022 față de 2021, un record de când se realizează acest top. Companiile din energie au avut o rată de creștere de 85% a afacerilor și au înlocuit retailul ca al doilea sector ca mărime din regiune, mai arată datele SEE News.

OMV Petrom este cea mai profitabilă companie din Sud Estul Europei, arată topul realizat de SEE News, în funcție de profitul net realizat în 2022.

Pe locul doi se află Hidroelectrica, care anul trecut ocupase primul loc, iar a treia cea mai profitabilă companie din regiune este Naftna Industrija Srbije (NIS), din care rușii de la Gazprom au pachetul majoritar.

Topul celor mai profitabile companii este completat de: Complexul Energetic Oltenia (4), Serbia Zijin Mining DOO (5), TETs Maritsa Iztok 2 EAD din Bulgaria (6), Nuclearelectrica SA (7), Natsionalna Elektricheska Kompania EAD din Bulgaria (8), Romgaz (9) și AETs Kozloduy EAD din Bulgaria (10).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: