ONU afirmă că nu există nicio încetare a atacurilor aeriene israeliene în Gaza

Armata Israeliană
Sursa foto: IMAGO

Atacurile aeriene israeliene din Gaza nu au încetat, a declarat un oficial ONU pentru BBC, după ce a vizitat un spital care se străduieşte să trateze răniţii.

Gemma Connell, de la agenţia umanitară a ONU, OCHA, a declarat pentru BBC că ceea ce a văzut luni la spitalul Al-Aqsa din centrul Gaza a fost un „carnagiu absolut”.
Multe persoane grav rănite nu au putut fi tratate deoarece spitalul era „absolut supraîncărcat”, a spus ea.
Premierul israelian a promis anterior că va intensifica lupta împotriva Hamas.
Benjamin Netanyahu a declarat că a vizitat Gaza luni dimineaţă şi că campania militară a Israelului în această zonă nu este „nici pe departe încheiată”.
Comentariile sale vin la câteva zile după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Israelul ar trebui să reducă intensitatea loviturilor sale.
În altă ordine de idei, Pentagonul a declarat că forţele armate americane au efectuat lovituri aeriene în Irak împotriva „miliţiilor sponsorizate de Iran” ca răspuns la un atac asupra bazei aeriene din Irbil, în urma căruia trei militari americani au fost răniţi, dintre care unul în stare critică.
Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că loviturile au vizat trei instalaţii folosite de Hezbollah şi de filialele sale. El a spus că au avut loc o serie de atacuri ale miliţiilor asupra bazelor americane atât în Irak, cât şi în Siria, şi a subliniat că SUA nu vor ezita să îşi protejeze oamenii şi instalaţiile.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL