Bogdan Stoica: Marcel Ciolacu a luat-o pe urmele doctorului Cîrstoiu

Bogdan Stoica

Acum câteva zile, poate cea mai mare echipă de fotbal din lume a sărbătorit la vestiar o victorie pe o manea românească ale cărei versuri spun că nu prea contează dacă ești oltean, ardelean, moldovean dincolo de toate ești român, made in România. Da, știu, nu avem ce face. De parcă nu se auzea deja maneaua aia peste tot, acum e hit internațional. De parcă nu i-am fi rugat deja pe fotbaliștii din toată lumea să sărbătorească pe Ciprian Porumbescu, dar nu vor nici în ruptul capului, numa’ șovini.

Ce vreau să zic cu această știre deja răsuflată este că România era încălzită, săptămâna trecută, de un curent naționalist-patriotic care nu venea dintr-o sursă de propagandă politică. Ai fi zis că toți cei relativ atenți la context se simțeau un pic mai mult în filmul ăsta, tricolor.

Nu și Ciolacu. Ba, dimpotrivă. Se pare că la el știrile patriotice au același efect pe care-l au slujbele de exorcizare asupra câte unui sătănel rătăcit prin trupul vreunei cumtre din Dorohoi. Că altfel nu se explică ce-a urmat. Faza cu Buzăul și cu moldovenii. „Vă rog să nu mă jigniți”. O gafă atât de imensă încât pare scrisă de scenariștii Seinfeld, ca replică pentru Kramer.

Cum nimeni nu are o explicație pentru gafa lui Ciolacu, n-o să pretind eu acum că-s mai deștept ca toți. Ba dimpotrivă, o să mă dau doi pași înapoi. O să las mesajul și o să mă uit atent la sursă. E în parametri? Nu cumva îi bate vreo „planetară”? Dacă a zis-o pe asta acum, așa șejer, în ce condiții o să o rostească pe următoarea? Ce poziție o să aibă? Pe cine/ce o să reprezinte în acel moment și ce efect o să aibă viitoarea lui gafă?

Tare-mie, comparând gafa lui Marcel Ciolacu cu alte gafe ale altor oameni, că PSD trebuie să-și caute alt candidat pentru prezidențiale. Ăsta de azi tocmai s-a transformat într-o doctor ortoped care merge într-un mod bizar cu metroul.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL