FOTO UPDATE Sportivul Alexandru Dumbravă a ajuns cu bine în Portul Mangalia

alex dumbrava
digi24/alex dumbrava

UPDATE 14:30

Bărbatul aflat într-o barcă cu vâsle în Marea Neagră, care a cerut ajutorul autorităţilor deoarece era epuizat, a fost salvat de o ambarcaţiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi a ajuns cu bine în Portul Mangalia. El este sportivul Alexandru Dumbravă, care îşi propusese să doboare recordul de vâslit în Marea Neagră şi care pornise într-o cursă Mangalia – Batumi pe mare.

ARSVOM a anunţat vineri, că operaţiunea de preluare a sportivului român, care îşi propusese să traverseze Marea Neagră intr-o barcă cu vâsle, s-a încheiat cu succes. Atât bărbatul cât şi ambarcaţiunea sa, au ajuns cu bine în Portul Mangalia.

În cursul nopţii de joi spre vineri, MRCC a solicitat intervenţia ARSVOM pentru preluarea unui bărbat, aflat la 80 mile distanţă,  travers Mangalia.

“Echipajul S/I Maia a pornit în căutarea bărbatului, noaptea trecută, la ora 01:08 şi l-au preluat in această dimineaţă, în jurul orei 07:00. Ambarcaţiunea acestuia a fost tractată şi adusă în siguranţă pana în Portul Mangalia.  Operaţiunea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare, în această situaţie efectuându-se la o distanţă de peste 80 mile, a fost posibilă deoarece navele ARSVOM sunt certificate pentru navigare internaţională, iar echipajul aflat la bord deţine brevet international. În aceste condiţii, este posibilă navigarea în afara apelor teritoriale române”, a transmis ARSVOM.

Sursa citată a precizat că la bordul ambarcaţiunii s-a aflat sportivul Alexandru Dumbravă, iar starea sa era una de epuizare, acuzând dureri de spate şi genunchi, din cauza efortului de a trage la rame.

Alexandru Dumbravă a pornit în data de 8 iulie, într-o cursă pe mare de la Mangalia către Batumi, propunându-şi să doboare recordul de traversare solo a Mării Negre.

Pe Facebook a fost ţinut un jurnal al acestui proiect al lui Alexandru Dumbravă. În urmă cu două zile Dumbravă hotărâse să oprească cursa de traversare a Mării Negre, după ce curenţii potrivnici i-au blocat înaintarea, a fost în derivă, iar condiţiile meteorologice nu îi erau favorabile, şi revenea către Mangalia.

Știre inițială

Operațiune de salvare în Marea Neagră, pentru recuperarea sportivului român Alex Dumbravă. Acesta plecase într-o barcă cu vâsle pentru a doborî un record mondial. Bărbatul era epuizat și acuza dureri din cauza efortului.

Apelul a fost trimis în cursul dimineții, la centrul care coordonează activitățile de salvare pe mare. Sportivul a spus că este epuizat și că nu mai poate vâsli. Alex Dumbravă a plecat din Portul Mangalia, pe 10 iulie, în direcția Mongolia, potrivit digi24.

Era singur într-o barcă cu vâsle și plecase în această călătorie într-un scop umanitar. Nu este pentru prima dată când sportivul pleacă în astfel de călătorii, numai că noaptea trecută s-a simțit rău, și-a dat seama că nu mai poate să înainteze și a cerut ajutorul. Pentru salvarea sa au plecat pe mare angajați de la Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

barca
sursa foto: news.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: