Oprea: FMI vine într-o vizită pe care o face în fiecare an, normală

Ștefan-Radu OPREA
Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan-Radu Oprea a explicat referitor la venirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România că este vizita obişnuită anuală a FMI, după care aceştia vor întocmi un raport cu situaţia privind economia românească.

Chestionat dacă acest raport al FMI ar putea afecta ratingul de ţară, ministrul PSD a explicat că schemele de ajutor de stat pe care le gestionează mai multe ministere din Guvernul României au ca scop reducerea deficitului balanţei comerciale, reducerii deficitelor gemene, ceea ce înseamnă un rating mai bun de ţară.

„FMI vine într-o vizită pe care o face în fiecare an, normală. Vor întocmi un raport asupra situaţiei României, cu lucrurile bune, cu lucrurile mai puţin bune care se întâmplă în economia românească”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, luni la Antena 3 CNN, întrebat despre vizita delegaţiei FMI în România.

Chestionat cât de mult poate afecta acesta raport al FMI ratingul de ţară, ministrul Economiei a răspuns: „Eu cred că faptul că gestionăm aceste scheme de ajutor de stat şi nu este vorba doar de cele pe care le are astăzi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, ci şi celelalte”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL