Opriţa, coordonator SMURD: Au fost aduşi 30 de răniţi, trei din explozia iniţială, 27 din a doua

Doctorul Opriţa, coordonatorul SMURD a declarat sâmbătă noaptea că au fost aduşi 30 de răniţi, trei din explozia iniţială, 27 din a doua, colegi pompieri. Medicul a precizat că cinci salvatori sunt în stare gravă. Bogdan Opriţa a mai anunţat că au fost identificate şapte locuri în afaţa ţării, prin Mecanismul de Protecţie civilă europeană, în care aceştia să fie duşi, iar MApN pune la dispoziţie două aeronave iar în cursul acestei dimineţi vor începe transferul în strâinătate a răniţilor grav.

”Au fost aduşi un număr de 30 de victime, 3 din explozia iniţială, 27 din a doua explozie, din păcate sunt colegi ai noştri, pompieri şi un poliţst. Dintre aceşti 30 de pacienţi, unul singru nu prezenta arsuri, a venit policontuzionat, afectat de suflul  exploziei, restul prezintă arsuri. Mai grav dintre ei sunt cinci, dintre care din păcate doi sunt pompieri, intubaţi şi ventilaţi”, a anunţat coordonatorul SMURD.Doctorul a precizat că evoluţia pacienţilor arşi este una imprevizibilă, se face în dinamică astfel că este posibil ca leziunile să se agraveze şi să necesite şi aceştia măsuri de terapie intensivă sau intervenţii chirurgicale.

Bogdan Opriţa a mai anunţat că au fost identificate şapte locuri în afara ţării, prin Mecanismul de Protecţie civilă europeană, în care aceştia să fie duşi, iar MApN pune la dispoziţie două aeronave.

Opriţa a precizat că ”vor începe probabil în cursul aceste dimineţi evacuarea în strâinătate a celor care sunt în stare gravă”.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: