Orașul declarat stațiune turistică de interes național, dar care nu și-a rezolvat problemele grave de mediu

Baia Mare
Sursa foto: Facebook - Municipiul Baia Mare

Baia Mare a devenit, oficial, stațiune turistică de interes național, prin Hotărâre de Guvern. Acest lucru va aduce o serie de beneficii pentru economia orașului, printre care accesarea unor fonduri europene, însă problemele de mediu sunt istorice și încă nerezolvate, fiind vorba de poluare cu metale grele

În motivarea care a stat la baza deciziei de atestarea a orașului Baia Mare și împrejurimile ca zonă turistică se arată că povestea acestui oraș este una impresionantă.

„De remarcat din punct de vedere turistic este perioada interbelică, când Baia Mare a fost declarată «stațiune climaterică» timp de 10 ani, în perioada 1930-1940”. În aceeași expunere de motive se mai precizează că „pe teritoriul administrativ al municipiului Baia Mare sunt declarate cinci arii naturale protejate și obiective naturale ocrotite”, se arată în document.

Cele cinci arii protejate la care face referire documentul sunt: Arboretele de castan comestibil Baia Mare – Rezervație științifică forestieră; Rezervația fosiliferă Chiuzbaia – Rezervație naturală paleontologică; Tăul lui Dumitru – Rezervație științifică botanică; Coloanele de la Limpedea – Rezervație științifică geologică; Arboretele de castan comestibil Baia Mare – Sit Natura 2000.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL