Oscar 2024 – Repere care ar putea fi atinse la cea mai aşteptată gală. Cine sunt favoriţii

Sursa: Facebook

BBC a găsit 17 repere care ar putea fi atinse la gala Oscar de la Los Angeles. Conform unui model matematic, „Oppenheimer” are 78% şanse de a câştiga premiul pentru „cel mai bun film” la gala Oscar din acest an, scrie The Hollywood Reporter.

„Oppenheimer” conduce toate cu 13 nominalizări, cele mai multe de la „The Shape of Water”. În total, 13 filme au fost nominalizate la cel puţin una dintre categoriile „cel mai bun film”, „regizor” sau o categorie de interpretare. Numele concurenţilor de top Cillian Murphy, Lily Gladstone, Cord Jefferson este format fiecare din 13 litere. Cuvântul „Ken” apare de exact 13 ori în versurile piesei „I’m Just Ken”, potrivit THR.

Vedeta din „The Poor Things” ar putea deveni a opta actriţă care câştigă două premii Oscar până la vârsta de 35 de ani, după ce a mai câştigat pentru „La La Land” în 2017. Ea ar păşi pe urmele lui Meryl Streep, Jodie Foster, Elizabeth Taylor, Bette Davis, Luise Rainer, Olivia de Havilland şi Hilary Swank. Niciun actor de sex masculin nu a reuşit vreodată aceeaşi performanţă.

Stone este, de asemenea, doar a doua femeie care este nominalizată atât pentru interpretare, cât şi pentru producţie pentru acelaşi film, după Frances McDormand cu „Nomadland” în 2020. Dar victoria lui Stone în categoria „cea mai bună actriţă” este departe de a fi garantată – categoria este văzută ca o luptă strânsă între ea şi vedeta din „Killers of the Flower Moon”, Lily Gladstone.

„The Holdovers” este primul film de Crăciun care a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film” de la „Miracle on 34th Street”, în 1948. („It’s A Wonderful Life” a fost nominalizat cu un an mai devreme). Filmul spune povestea unui profesor morocănos care trebuie să rămână în internatul său în perioada Crăciunului pentru a supraveghea copiii care nu se duc acasă de sărbători. Paul Giamatti este nominalizat pentru „cel mai bun actor” iar Da’Vine Joy Randolph este favorită la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”.

În ciuda faptului că a ratat selecţiile la „cel mai bun regizor” şi „cea mai bună actriţă”, nominalizările pentru „Barbie” au intrat deja în istoria premiilor Oscar. Greta Gerwig, care a regizat şi co-scris filmul, este singura regizoare care a avut primele trei filme nominalizate pentru „cel mai bun film” – „Lady Bird”, „Little Women” şi „Barbie”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: