Pacienții cu boli grave vor putea face analizele decontate oricând, la orice laborator

CNAS
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Pacienții care suferă de boli grave și au nevoie urgentă de analize medicale le vor putea face, cât de curând, la orice laborator, fără a se mai lovi de veşnicul refuz: nu mai sunt fonduri. Președintele CNAS a declarat marți seara, la TVR INFO, că echipa sa a început lucrul la o platformă pentru serviciile decontate de Casa Națională de Sănătate. Acolo, în prima etapă, se pot programa pacienții oncologici.

 

Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate: Este evident că nu poți așteptă până luna viitoare sau peste două sau peste trei luni să-ți faci niște analize de care ai nevoie imediat. Pentru acești pacienți, dacă au nevoie să facă o analiză la un laborator, aceasta se poate face indiferent dacă s-a epuizat sau nu plafonul respectiv. Pot să mă uit pe un site și să văd acolo – în București, astea sunt clinicile, astea sunt unitățile medicale care sunt în relație cu Casa. Să am o dată de contact și să ajung să mă programez.

Andrei Baciu susține că această platformă îi va ajuta și pe cei care nu sunt familiarizați cu sistemul de sănătate și nu știu unde să caute laboratoarele care mai au fonduri disponibile.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: