Papa Francisc a prezidat slujba din Vinerea Mare la basilica Sfântul Petru, înaintea procesiunii Via Crucis

Sursă foto: Youtube

Papa Francisc a prezidat slujba din Vinerea Mare în bazilica Sfantul Petru, înaintea procesiunii ”Via Crucis”, care are loc în timpul serii la Colosseumul din Roma, cu prilejul celei mai triste zile din calendarul creştin, care marchează răstignirea lui Iisus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Duminică va fi sărbătorit Paştele, cea mai importată şi festivă dată din calendarul liturgic al Bisericii, marcând, potrivit tradiţiei creştine, învierea lui Iisus.

Papa Francisc va prezida sâmbătă Vigilia Pascală, iar duminică va oficia liturghia de Paşte şi va citit tradiţionalul mesaj şi binecuvântare ”Urbi et Orbi” de la balconul central al pieţei Sfântul Petru.

Suveranul pontif, care se confruntă cu probleme de mobilitate şi respiratorii, a părut într-o formă bună săptămâna aceasta şi a sosit la bazilica Sfântul Petru într-un scaun cu rotile pentru a se alătura cardinalilor şi episcopilor la slujba comemorării Patimilor Domnului din Vinerea Mare.

În anii anteriori, Papa Francisc se prosterna pe podeaua din marmură a bazilicii, dar condiţia sa fizică nu-i mai permite să facă acest gest. În schimb, s-a rugat în tăcere din scaunul său cu rotile în faţa altarului.

Slujba Patimilor Domnului include recitarea unor psalmi în latină care rememorează evenimentele de la arestarea lui Iisus până la punerea Sa în mormânt şi e una dintre puţinele slujbe în timpul căreia papa nu citeşte o predică, care este rostită de predicatorul casei pontificale.

În seara zilei de vineri, papa Francisc prezidează procesiunea ”Via Crucis” la Colosseum, în timpul căreia participanţii merg în jurul arenei romane antice purtând o cruce şi recreând ultimele ore din viaţa lui Iisus. În timpul procesiunii, participanţii se opresc pentru a se ruga şi a asculta meditaţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: