Papa Francisc îşi exprimă susţinerea faţă de Biserica Santa Maria Draperis din Istanbul, în urma unui atac armat

Sursa foto: Facebook

Papa Francisc şi-a exprimat duminică susţinerea faţă de Biserica catolică italiană Santa Maria din Istanbul, unde doi atacatori mascaţi au ucis un bărbat în timpul unei slujbe, relatează AFP.

”Îmi exprim apropierea faţă de comunitatea Bisericii Santa Maria Draperis de la Istanbul, care în timpul mesei a suferit un atac armat soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi”, a declarat Suveranul Pontif la sfârşitul rugăciunii Angelus, în Piaţa Sf Petru, la Vaican,

Un bărbat a fost ucis la Istanbul în timp ce asista la o mesă în Biserica catolica italiană Santa Maria, la Istanbul, într-un atac comis de doi atacatori mascaţi, al căror mobil este necunoscut imediat, în cartierul Sariyer, a anunţat pe reţele de socializare ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya.

Atacul a avut loc la ora locală 11.40 (10.40l, ora României), precizează ministrul.

O anchetă a fost deschisă cu privire la acest ”atac josnic”.

”Forţele noastre de securitate desfăşoară o anchetă la scară mare în acest dosar”, a anunţat un purtător de cuvnt al partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui turc recep Tayyip Erdogan, Omer Celik.

”Cei care ameninţă pacea şi securitatea cetăţenilor noştri nu-şi vor atinge niciodată obiectivele”, a subliniat el.

În decembrie, forţe de securitate turce au arestat 32 de suspecţi, presupuşi membri ai grupării Statul Islamic (SI), suspectaţi de pregătirea unor atentate la sinagogi, biserici şi la Ambasada Turciei în Irak.

Aceste arestări au fost efectuate în nouă oraşe, inclusiv la Istanbul şi Ankara.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: