PARADOX Cum și-a găsit Ponta viitori colaboratori în rândul celor mai duri opozanți. Ce adversari politici sunt gata să colaboreze cu acesta

După ce Klaus Iohannis a precizat că ar putea lucru corect cu Victor Ponta, în cazul în care câștigă alegerile prezidențiale, joi și Monica Macovei, un alt opozant dur al prezidențiabilului PSD recunoaşte: ”dacă voi ajunge preşedinte, da, voi lucra şi cu Ponta.”
Deşi l-a acuzat în repetate rânduri că este un premier incompetent şi corupt, solicitându-i demisia, candidatul independent la prezidenţiale Monica Macovei a afirmat astăzi, la RFI, că dacă va ajunge la Cotroceni va lucra şi cu Ponta, şi cu PSD.

Totuși, Macovei a spus însă că nu ar folosi termenul “coabitare”, cel care este folosit adesea de șeful statului, Traian Băsescu:”Cuvântul coabitare eu nu-l voi folosi. Sună urât, nu-mi place şi avem experienţa unei coabitări în 2013 între preşedintele Băsescu şi Ponta, inclusiv pe justiţie şi a fost o catastrofă. Eu aş spune: hai să lucrăm împreună!”.

Ne aducem aminte că și prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a făcut o declaraţie similară, spunând că ar colabora cu Ponta-premier, dacă va fi votat Preşedinte. “Evident că da”,a  fost răspunsul său, întrebat dacă ar lucre cu şeful PSD, în ciuda faptului că PNL și PDL l-au desemnat oficial pe Cătălin Predoiu, cel care ar trebui să ocupe funcția de premier, în cazul în care șeful liberalilor ajunge la Cotroceni.

„În situaţia în care aş ajunge la Preşedinţie şi Victor Ponta rămâne prim-ministru, această colaborare ar fi una instituţional corectă, din punctul meu de vedere, dar fără sinergii deosebite”,a  spus primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la Realitatea Tv, la începutul lui august.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL