Paradox de liberal. Iohannis critică migrația primarilor

Președintele PNL Klaus Iohannis se declară împotriva migrației primarilor.

Cu toate că primarul Sibiliului a decis să treacă de la Formul Democrat al Germanilor din România la Partidul Național Liberal, invocând faptul că FDGR nu acționa ca partid politic, deși el a fost ales pe listele FDGR ca primar al Sibiului, comandantul din funtea PNL spune că nu este de acord cu migrația primarilor către alte partide.

 


„Acum se legiferează traseismul politic. Nu cred că românii vor sta şi se vor tot uita la aceşti teleguvernanţi şi vor fi foarte mulţumiţi. Dacă vor continua în stilul acesta se întâmplă un lucru extrem de simplu: pleacă Ponta, pleacă PSD. Din acest motiv noi protestăm şi vom explica oamenilor de ce este greşit”, a declarat  Iohannis, referitor la ordonanța de urgență care permite primarilor să schimbe partidul fără ca aceștia să își piardă funcția.

Întrebat dacă se teme că primari ai PNL vor migra spre alte partide, președintele PNL a declarat:


„Vom pierde foarte puţini aleşi locali. Cred chiar că este posibil ca unii dintre primari să vină la noi în unele judeţe. Oricum ar fi, mişcarea este fundamental greşită pentru că nu poţi avea o administraţie performată, dacă performanţa executivului constă în a exercita presiuni asupra aleşilor locali. Este inadmisibil!”, a mai spus Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: