Parc de 1,6 hectare amenajat cu fonduri europene, deschis la Braşov

Sursa foto: Facebook

Primăria Braşov a deschis, sâmbătă, cel mai mare parc din oraş dedicat recreerii şi sportului, amenajat, cu o finanţare europeană, pe un teren de 1,6 hectare, în zona cunoscută sub denumirea de „La Iepure”.

Aici au fost amenajate alei pietonale, foişoare, balansoare, locuri de joacă, un poligon pentru biciclete şi trasee de pump track şi au fost montate echipamente de fitness. În cea mai mare parte a parcului, pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, au fost amenajate zone verzi unde au fost plantaţi aproximativ 400 de arbori din mai multe specii specifice climei locale, şi altele pe care a fost plantată iarbă, flori şi arbuşti decorativi.

Zona era şi în trecut utilizată de braşoveni pentru agrement.

„Este un parc care a fost reproiectat, astfel încât să fie sigur pentru cei mai mici, în primul rând pentru cei care învaţă să folosească bicicleta. E un parc pe care l-au aşteptat mult timp şi cluburile de mountain bike din Braşov”, a spus primarul Allen Coliban.

Totodată, edilul a subliniat că zona a fost astfel amenajată încât să poată găzdui şi evenimente, în acest sens aici fiind amplasată şi o scenă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL