Parchetul European a efectuat percheziţii la Primăria Deda, într-o anchetă privind utilizarea abuzivă a fondurilor

Sursa foto: EPPO

Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, a efectuat percheziţii la sediul Primăriei Deda şi în alte locuri, într-o anchetă privind o suspiciune de fraudă în legătură cu programe de incluziune a comunităţilor de romi, cofinanţate de UE.

În vizorul EPPO se află proiectul „De la marginalizare la integrare”, derulat de Primăria Comunei Deda, din judeţul Mureş, cu o valoare de finanţare de peste 5,5 milioane de euro (27.195.393 lei). Din această sumă, peste 4,6 milioane de euro (22 798 887 lei) au provenit din fonduri UE, restul fiind fonduri nerambursabile de la bugetul naţional al României, arată un comunicat de presă al EPPO.

„Programele care au rezultat din acest proiect au avut ca scop îmbunătăţirea integrării comunităţilor de romi marginalizate şi reducerea riscului de sărăcie şi excluziune socială – şi anume, prin implementarea educaţiei preşcolarilor pentru comunităţile rome şi prin reducerea abandonului şcolar timpuriu, precum şi prin promovarea accesului acestora pe piaţa muncii, prin sprijinirea antreprenoriatului şi îmbunătăţirea condiţiilor de locuire. Fondurile au fost destinate, de asemenea, finanţării campaniilor de combatere a discriminării”, conform sursei citate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL