Parlamentul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al ANCOM pe anul 2024

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / LIVIU FLORIN ALBEI

Parlamentul a aprobat, în şedinţă comună, proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pe anul 2024.

S-au înregistrat 219 de voturi „pentru”, 93 „împotrivă” şi două abţineri.

Bugetul ANCOM se stabileşte la venituri în sumă de 350.574 mii lei, iar la cheltuieli în sumă de 605.689 mii lei credite de angajament şi 408.880 mii lei credite bugetare, cu un deficit de 58.306 mii lei. Numărul maxim de posturi finanţate în anul 2024 este de 694. Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale ANCOM se asigură integral din venituri proprii, potrivit raportului comisiilor parlamentare de specialitate.

Preşedintele ANCOM, Valeriu Zgonea, a declarat, în plen, că bugetul autorităţii este unul orientat către viitor. „Credem că este un buget care va arăta că această autoritate îşi va păstra acelaşi prestigiu şi în următorii ani”, a adăugat el.

Deputatul USR Radu Miruţă a denunţat „un abuz” pe care parlamentarii partidului său refuză să-l accepte. „Avem o instituţie numită ANCOM care ar trebui să reglementeze traficul de internet şi traficul de date. Şi avem o conducere care ”musteşte de competenţă’. (…) Să dai pe mâna acestor oameni, care încearcă să strice tot ce a fost bine până acum în ANCOM, o asemenea sumă de bani, este un abuz pe care USR refuză să-l accepte în această seară”, a afirmat el.

Senatoarea Diana Şoşoacă a afirmat că bugetul ANCOM este „unul pentru cenzură”. „ANCOM, cu bugetul pe care îl aprobaţi aici, eu voi vota împotrivă, cenzurează. Este o dictatură a ANCOM-ului pe toate reţelele de socializare. Împreună cu CNA-ul, ANCOM face dictatura totală. Am ţinut astăzi un moment de reculegere pentru cei care au murit la Revoluţie, pentru a nu mai exista dictatură şi cenzură. Acum şi plătim persoane pentru a instaura dictatura şi cenzura. (…) Nu ne-aţi răspuns la niciun raport pe care vi l-am solicitat”, a susţinut ea.

Deputatul AUR Sorin Muncaciu a solicitat deputaţilor care au rude în ANCOM să se recuze.

La finalul votului, un alt deputat AUR, Ciprian-Titi Stoica, a precizat că parlamentarii acestui partid „nu au putut vota acest buget fantasmagoric care este controlat de multă vreme de către ministrul Sorin Grindeanu, iar membrii PSD au acolo angajaţi fraţi vitregi, nepoţi, amante şi tot felul de alte rubedenii”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: